След проверка на мобилните телефони на терористите Следственият комитет на Руската

...
След проверка на мобилните телефони на терористите Следственият комитет на Руската
Коментари Харесай

Следователите проверяват връзката между атаката в Крокус сити хол и операцията в Украйна

След инспекция на мобилните телефони на терористите Следственият комитет на Руската федерация проверява връзката сред терористичната офанзива в " Крокус сити хол " и провеждането на специфичната военна интервенция. Това се споделя в известие в комитета в канала му в Telegram, оповестява ТАСС.

Резултатите от експертно проучване на мобилните телефони, които терористите се пробваха да унищожат, предоставиха обилни данни за събитията на подготовката на терористичната офанзива. „ Данните могат да свидетелстват за връзка сред осъществения терористичен акт и провеждането на специфичната военна интервенция “, се споделя в известието.

Според следствието концертната зала " Крокус сити хол " е определена за цел на офанзивата по напътствие на куратора, управлявал дейностите на терористите. „ Сутринта на 24 февруари 2024 година, т.е. на годишнината от началото на специфичната военна интервенция, един от съучастниците, по напътствие на куратора, откри в интернет запаси и му изпрати скрийншотове на входовете в сградата на " Крокус сити хол " и пътищата за достъп до нея “, се споделя в известието. Обвиняемият е удостоверил това в показанията си. „ Освен това в телефона на терориста бяха открити фотоси на хора в камуфлажни униформи с украинско знаме на фона на разрушени къщи и украинска пощенска марка с непристоен жест “, прибавиха от Следствения комитет.

Следователите ревизират присъединяване на украинските спецслужби и ислямистки терористи в организирането на офанзивата в " Крокус ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР